Wat zal ik eens schrijven op mijn eigen website…?

De website op deze domeinnaam kent al vele iteraties. Al vaak heb ik een poging gewaagd om te gaan bloggen of om mezelf goed op het internet te profileren. Toch is het mij niet gelukt om dit consistent aan te pakken. Misschien is dat omdat ik helemaal geen blogger ben. Misschien omdat ik helemaal niet zo nodig al mijn gedachten op internet wil zetten.

En toch verlang ik daar wel naar. Ik heb geen zin om keurig hele verhalen online te zetten, tot de laatste punt (professioneel) uitgewerkt. Wel merk ik dat ik graag een platform zou willen hebben waarop ik de dingen kan zetten die ik graag wil delen met anderen. Ruwe, licht gepolijste zaken die mij bezighouden. “Hey, een nieuwe .NET versie is uitgekomen!”. “Door zo te denken over onderwerp XyZ merk ik dat ik er veel makkelijker mee om ga”. “Docent zijn is supercool, moet je ook proberen!”.

Geen moeilijk gedoe, geen moeten vanuit mijn kant, maar gewoon simpelweg het internet vullen met wat ik belangrijk (of onbelangrijk) vind.

Dus dat is wat ik ga proberen. Het zal onregelmatig gebeuren. Dan een paar dagen opeens een stormvloed aan posts. Dan 2 maanden niks. Maar zo ben ik. Als het iets betreft wat niet per se mijn roeping is (zoals ik nu mijn werk zie, bijvoorbeeld), dan heb ik geleerd daar niet geforceerd mee om te moeten gaan en van mezelf daarmee van alles te moeten. Dus heb ik er vrede mee.

Ik verwacht niet dat iedereen mijn blogs interessant zal vinden. Ik denk zelfs dat 85% van de mensen al gelijk denkt: lekker boeiend… Maar lekker boeiend…, right? Ik ga gewoon lekker onregelmatig bloggen op de momenten dat ik wat leuks denk te vertellen (of te laten zien/horen) en dan merk ik vanzelf wel of daar reacties op komen.

Het gaat u goed. Alle zegen en rijkdom toegewenst.

– Damion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *